Cradle to Cradle in de praktijk

Cradle to Cradle-producten

Enkele mooie voorbeelden van hoe wereldwijd Cradle to Cradle geproduceerd, ontworpen en gebouwd wordt:

  1. Herman Millers Mirra-bureaustoel is Cradle to Cradle en 96% recyclebaar. De materialen zijn tot op moleculair niveau te scheiden.
  2. De Amerikaanse versie van het boek Cradle to Cradle is gedrukt op polymeren die zonder kwaliteitsverlies oneindig recyclebaar zijn.
  3. Trigema, de grootste producent van T-shirts in Duitsland, ontwikkelde samen met Michael Braungart een volledig composteerbaar T-shirt.
  4. Het oude, vervuilde fabrieksterrein River Rouge van autoproducent Ford is door Braungart en McDonough volledig schoon en vriendelijk voor zijn omgeving omgevormd.
  5. Een van de stoffen die Braungart en McDonough ontwierpen voor de Zwitserse fabrikant Rohner Textil heeft Climatex Lifecycle. De knipresten van deze milieu-intelligente stof lenen zich uitstekend voor vruchtbaar compost.
  6. De hooi-met-hars-banken en -tuinstoelen die Jurgen Bey ontwierp voor Droog Design kunnen aan het einde van hun levenscyclus eenvoudig worden gecomposteerd.
  7. Fords designafdeling werkt aan het ontwerp van een pure Cradle to Cradle -auto: de Ford U.

Meer informatie

Voor meer informatie over de projecten die Braungart en McDonough gerealiseerd hebben, zie www.mbdc.com, www.epea.com, www.mcdonoughpartners.com, www.mcdonough.com en www.braungart.com.

Loading...
 
  | Search | Anne-Marie Rakhorst | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacy Statement |